PQI

Asintra

Asfalt Innovatie & Training


Vlijtseweg 248

7317 AN Apeldoorn

Tel: +31620248145


info@asintra.eu

Asintra

Niet nucleaire verdichtings meter PQI 380

De PQI 380 voldoet aan de volgende specs

Transtech Systemen heeft al jaren ervaring met ontwikkeling van apparatuur voor met name in de wegenbouw. Een van de laatste producten is de Pavement Quality Indicator de PQI 380. Met deze serie is een grote stap gemaakt om de nucleaire units te kunnen vervangen.


De PQI doet hetzelfde als de bekende nucleaire apparatuur voor het meten van de verdichting van asfalt, maar dan op basis van niet nucleaire techniek. De PQI werkt op basis van elektromagnetische golven en is met deze techniek totaal onschadelijk voor milieu en de gezondheid van de degene die er mee om gaat.


Dit apparaat meet nauwkeurig de verdichting en temperatuur van asfalt. De PQI 380 is uitgerust, met een touch screen en voorzien van gebruiksvriendelijke software. Ook kan de positie van de metingen worden geregistreerd met behulp van de ingebouwde GPS-module.


De werkwijze:


Met de PQI 380 wordt er eenmalig een database opgebouwd van de verschillende mengsels. Men maakt een vergelijk met een meting op de plaats waar later een boorkern wordt genomen. Hiermee stelt men de "offset" in behorende bij dat mengsel, deze gegevens worden opgeslagen in het apparaat. Zodra dit mengsel opnieuw wordt geselecteerd is de PQI meteen gebruiksklaar.   

De PQI weegt 6,3 kg en is hiermee aanzienlijk lichter dan de nucleaire apparaten. Nodige meettijd is slechts 3 sec.

De PQI wordt eenmalig gecalibreert middels vergelijk met boorkern

Om enige resultaten te bekijken van de metingen met de PQI ga dan naar de pagina meetresultaten PQI

Voor de gebruiker zijn onderstaande

documenten beschikbaar:

(uitgebreide handleiding zal binnenkort worden toegevoegd)

Asintra B.V Rozenhof 41 8161 BB Epe is een handelsonderneming van Mennink Beheer KvK 08063967