Nieuws pagina

Asintra

Asfalt Innovatie & Training


Vlijtseweg 248

7317 AN Apeldoorn

Tel: +31620248145


info@asintra.eu

Asintra

Nieuws pagina

Eerste vangrail heimachine met GPS besturing in Europa.

De Bam heeft als eerste in Europa een Heimachine met GPS besturing van Orteco in gebruik genomen. Hierbij worden de palen op de extacte positie en hoogte volledig automatisch geplaatst.

Verbetering PQI 380

Sinds een aantal jaren hebben we de niet nucleaire verdichtings meter, de PQI 380 in ons programma. Echter het bleek dat de PQI 380 niet goed met de door ons gebruikte materialen overweg kon en dus niet de resultaten gaf die betrouwbaar genoeg waren. Na veel meten, overleg met de fabrikant en natuurlijk aanpassingen in de software is de PQI 380 nu zover ontwikkelt dat hij de juiste  waardes weergeeft en volstrekt betrouwbaar is. E.e.a. betekend dat de PQI nu een prima alternatief is voor de nucleaire apparaten. Dat levert grote voordelen op m.b.t. opslag, vervoer en gebruik er van. Ook logistiek kan het vaak enorm veel voordeel opleveren, omdat de PQI overal mag worden opgeslagen, zonder enige beperking.

MIT-SCAN-T3 vervangt de MIT-SCAN T2

De MIT-SCAN-T2 is vervangen door de nieuwe serie, de MIT-SCAN-T3. Deze heeft een aantal voordelen waaronder de ergonomise bouw, de automatische reflector herkenning en de positie herkenning middels GPS. De eerste zijn reeds besteld en worden binnenkort afgeleverd. Vraag vrijblijvend om een demonstratie. Niet onbelangrijk is de grotere meetdiepte van 50 cm.

Niet destructieve kwaliteits controle

In verschillende landen controleert men steeds meer middels niet destructieve methodes, terwijl er toch voldoende inzicht wordt verkregen van de samenstelling, laagdikte en verdichting. De bedoeling hierbij is om minder kernen te boren en toch de nodige kwaliteits gegevens vast te leggen.


Deze niet destructieve methodes worden in het buitenland reeds toegepast:


Samenstelling -> Middels monster nemen bij de machine

Laagdikte        -> Gebruik maken van de MIT-SCAN-3

Verdichting     -> Gebruik maken van de PQI 380


Al deze gegevens worden op één positie verzameld en vastgelegd middels GPS.


Doel is om minder kernen te boren, zeker in deklagen. De noodzakelijke gegevens kunnen op dit moment met behulp van beschikbare apparatuur worden vast gelegd, zelfs door het reguliere personeel bij de machine omdat voor geen enkel apparaat een speciale vergunning nodig is. Daarnaast is het natuurlijk een voordeel dat er, indien nodig, tijdens het verwerkings proces kan worden ingegrepen, waarmee “ verrassingen”  achteraf kunnen worden voorkomen.

Een greep uit de lijst van gebruikers van onze producten:

POI 301


KWS

Oosterhof Holman

RasenbergSDG 200:


Verhoef infra

Oosterhof Holman

PQI 380:


Verhoef infra

Vermeulen infra

TWW infra

Kurvers wegenbouw

Schagen Infra

Universiteit Antwerpen

Betonac (Bam)

Versluis Bodegraven

Universiteit Twente

Viabuild (Belgie)

Stadsbader(Belgie)


MIT-SCAN-T2:


Boskalis

SAA-ONE 3 stuks

Infralinq KWS

V Wellen Belgie

Universiteit AntwerpenMIT-SCAN-T3:


Wegenbouw v Gelder 2 x

Heijmans infra

Dura Vermeer

Siemslab Roden